Tuffa träningsskor av vinläder

Foto: Mercer Amsterdam Facebook

Den populäre holländske skotillverkaren Mercer Amsterdam som endast gör träningsskor, samarbetar med det italienska företaget Vegea, specialist på utveckling av ekohållbara produkter, för att lansera en ny serie träningsskor i fyra färger – W3RD Wine Pack – helt i vinläder med veganska detaljer!

Detta verkar vara en uppföljare till den tidigare ananas serien, W3RD-ananas, träningsskorna som är tillverkade av 100% ananas.

De nya träningsskorna i vinläder är utvecklade av vinavfallet från vinindustrin. Man har använt skal och druvmassa. Dessa träningsskor är 100% hållbara eftersom de lägger till nät tillverkade av återvunna PET-flaskor och en sula tillverkad av alger. Skorna som kommer att kosta ca 2500 kr och lanseras i december.

Företaget Vegea grundades 2016 och man har ett samarbete med italienska vingårdar för att utveckla en produktion med vinavfall. Vegea har tidigare gjort veganskt läder tillverkat av druvmassa för handväskor och även kläder i H&M’s Conscious Collection redan i mars. Se tidigare artikel >> här.

Den veganska läderindustrin beräknas vara värd 89,6 miljarder dollar år 2025.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy