Ny utbildning om portviner – direkt från källan

Hem » Nyheter » Ny utbildning om portviner – direkt från källan

Det är den klassiske Douro-producenten Symington Family Estates som har utvecklat en online-utbildningsplattform – School of Port – för människor runt om i världen som arbetar i vinindustrin och som vill kunna mer om Port. Här kan man lära sig med om den portugisiska vinregionen, om de olika vinstilarna och portvinerna som produceras här. Det kommer att bli spännande föreläsningar, videokurser och digitala workshops.

Inte så konstigt att detta händer just i nu Douro River Valley, hela världens portregionen med ett område på cirka 2590 km² eller att idén kanske föds under pandemitider. Inte heller att topproducenten när det gäller portvin, Symington Family Estates, står bakom lanseringen.

Postvinsföretaget leds nu 5: e generationens hamnproducent och tillverkar flera portvinsstilar under kända varumärken som bland annat Graham’s, Dow’s, Cockburns, Smith Woodhouse. Man har 26 Quintor (vingårdar) på sammantaget 2255 ha. Familjen Symington kommer ursprungligen från Skottland via England och Portugal och har producerat portviner sedan 1882.

Är du intresserad så kan du följa deras utbildning på för att se vad som händer där via Instagram @schoololport och därifrån fortsätta vidare till hemsidan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.