Vilka flygbolag utesluter alkohol pga Covid-19?

Hem » Nyheter » Vilka flygbolag utesluter alkohol pga Covid-19?

Nu när de internationella flygbolagen återupptar sina passagerarresor, så har många av de stora flygbolagen gjort förändringar. Nästan alla flygbolag kräver att passagerare och personal bär masker. I samband med måltider vill man också säkra att kontakten mellan kabinpersonal och passagerare minskar överlag i synnerhet i samband med måltider.

Här ska man erbjuda förbeställda måltider – men utan att kunna beställa alkohol. Dels anser man att det skälet är problemet med ökad kontakt mellan passagerare och personal. Man anger också det faktum att passagerare vid alkoholförtäring ökar användningen av toaletter och att alkoholen minskar människors hämningar och således – även ökar kontakten mellan passagerare.

Några flygbolag meddelar att detta är en tillfällig åtgärd och kommer att hållas under översyn, medan andra är tysta.

Det ser lite olika ut på flygbolagen. En del skrotar alkohol helt och hållet och i alla flygklasser, som exempelvis Virgin Airlines, medan andra flygbolag tycker det ”fortfarande är ok” att servera alkohol i första klass. Åter andra bolag, exempelvis British Airways tycker att passagerare i som reser i klubb- eller affärsklass fortfarande kan få njuta av vin och drinkar, medan de som reser med British Airways i ekonomiklass bara får ett mellanmål och en flaska vatten!?

De flygbolag som i första hand aviserat ett helt eller delvis alkoholstopp är

  • KLM
  • Virgin Atlantic
  • Virgin Australia
  • Easyjet
  • British Airways
  • Delta
  • Amercian Airlines
  • Qantas

Detta låter som en samlad, genomtänkt, jämlik och logisk strategi, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.