Franska Michelin Guide sätter fokus på miljön

Hem » Nyheter » Franska Michelin Guide sätter fokus på miljön

Lanseringen av Michelin Guide Sustainability Awards förra året har sparkat igång en stark och attraktiv miljösymbol för stjärnrestauranger internationellt.

Har ni noterat att Michelin-guiden har numera en ny grönklöver-symbol i sin franska guide, Michelin Guide France 2020,  för att peka på hållbara och miljömedvetna restauranger med miljötänk?

Så här ser den ut och det är 50 hållbara restauranger – oavsett antal stjärnor – som tilldelats den nya symbolen. Ett typiskt exempel är 3 stjärniga korgen Mirazur, som ligger Menton. Här odlar man sina egna grönsaker på två permakultur hektar och dessutom har man noll-avfallsmål. Det man också beaktar, enligt Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelin-guiderna, är hållbara livsmedelsinköp, produktionsmetoder, kockarnas praxis, minimera avfall eller att skicka allt bioavfall till ett komposteringscenter för att återvinnas.

Praktikerna och prestationerna för de restauranger som har fått och får en hållbarhetsikon kommer att marknadsföras via Michelin Guiden resten av året.

Vinjournalen.se gillar den nya symbolen och hoppas att svenska Michelin går i samma fotspår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.