Japansk pub sökte bartender – jobbet gick till en robot!

Hem » Nyheter » Japansk pub sökte bartender – jobbet gick till en robot!

Zeroken Robo Tavern, en pop-up pub vid livliga järnvägsstation Ikebukuro i närheten av Tokyo, sökte nyligen en snabb och effektiv bartender. Men ingen av de som sökte jobbet dög. Här gällde det att vara snabb på att mixa drinkar för stressade resenärer!

Så man anställde en robot som sköter baren och mixar drinkar snabbt, kreativt och utan dyra löneanspråk.

Denna robot är en del av ett pilotprogram för att se hur kunderna svarar på att de betjänas av en maskin istället för en människa. När man som gäst har bestämt vad man vill ha, så betalar man i en automat och får ett kvitto med en QR-kod som man ger till roboten.

Roboten skannar koden och mixar till din drink.  Det visar sig att roboten kan tappa upp en perfekt öl på 40 sekunder och mixa en drink på mindre än en minut.  Dessutom kan roboten via ett antal små kameror pejla om kunden är nöjd eller inte. Robotens uppgifter kan bytas ut och varieras. Han kan exempelvis även laga en kopp kaffe istället för att göra en gin & tonic.

Zeroken Robo Tavern ägs av restaurangkedjan Yoronotaki, som har en hel del pop-up pubar runt om i Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.