Smart förslutning på vinflaskan

Hem » Nyheter » Smart förslutning på vinflaskan

I förra veckan kunde vi läsa om en ny teknologi inom ’smarta’ förslutningar av vinflaskor som heter Nestgate och som direkt på din telefon kan ge dig som slutkonsument detaljerad och spännande information om vinet – och informationen kommer direkt till din mobil!

De hela lät så spännande att vi kollade upp vad det handlade om.

foto: Guala Closures Group

Det är Guala Closures Group som utforskat den så kallade NFC- teknologin (Near Field Communication Technology).

’Get closer to your consumers’ är deras slogan för den nya förslutningen i locket på varje flaska. Det hela är faktiskt en ganska läcker ide!

Syftet är ju att vinproducenter ska få igång ett intressant informationsutbyte med kunden som köpt vinflaskan. Som konsument kan man direkt i telefonen få reda på historien, som var druvorna plockades, mer om vingården, vad som passar att äta till vinet, receptidéer och till vilken temperatur man ska servera det.

Själva NFC-enheten sitter diskret och snyggt placerad inne i själva locket, eller som hatt på korken, på flaskan. Mycket snyggt gjort!

Konsumenten kan sedan genom att öppna en konversationslänk på mobilen få all relevant information och även för andra berätta hur gott vinet egentligen var och vingården får i sin tur en mängd intern logistikinformation inom supply chain samt även extern data så som exempelvis var flaskan inhandlades, hur många flaskor som köptes och vad konsumenten tyckte.

Utmärkt och ett trevligt informativt marknadsföringsinitiativ, tycker vi.

Första vingården i Europa är redan ansluten, Vigneti Massa i Piedmonte i Italien.

Läs mer här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.