Film om kändiskocken Marco Pierre White – Russell Crowe i huvudrollen

Hem » Nyheter » Film om kändiskocken Marco Pierre White – Russell Crowe i huvudrollen
Visst ser vi en likhet? Photo of Mr. White by Dorota Trupp, Flickr via Wikipedia

Som väldigt många av oss, verkar även Russell Crowe vara helt fascinerad av den engelske rockstjärnkocken och krögaren Marco Pierre White, så att han vill göra en film om honom.

Crowe kommer att producera filmen, han har både skrivet manus och kommer även att regissera samt spela huvudrollen som Marco Pierre White, kocken som under årens lopp fått 3 Michelin stjärnor och väckt en hel del uppmärksamhet i restaurangbranschen och i otaliga tv-produktioner.

Filmen som handlar om Marco Pierre Whites liv i restaurangbranschen och den har legat i faggorna i många år som man diskuterat med kända filmmakare. Den har dock inte blivit av förrän nu.

Vi ser fram emot den här filmen, för White är en person som både är hatad och älskad. Han började sin kockbana på renommerade Le Gavroche hos de kända Albert och Michel Roux, därefter arbetade han på ett flertal kända förstklassiga lyxrestauranger som bland annat La Tante Claire och Le Manoir aux Quat Saisons i Oxford innan han Harveys i Wandsworth 1987, där han fick 2 Michelin-stjärnor som den yngsta kocken i världen. Den tredje stjärnan fick han på sin restaurang Marco Pierre White 1994.

Vid det här laget har White öppnat över 40 restauranger i Storbritannien och blivit känd för sitt labila och känslomässiga humör mot sina anställda, inte minst mot de kvinnliga kockarna.

Filmen kommer att släppas i biografer och via Netflix. Vi får hoppas att den även kommer på svenska Netflix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.