Julmust mest populär på Systembolaget bland alkoholfria juldrycker

Hem » Nyheter » Julmust mest populär på Systembolaget bland alkoholfria juldrycker

Utbudet av alkoholfria juldrycker på Systembolaget har ökat successivt och det vill konsumenterna ha.  Bland de alkoholfria juldryckerna som säljes mest på Systembolaget ju nu är julmust och på andra plats kommer alkoholfri glögg!  Man ser också att intresset för alkoholfri julöl ökar, enligt Magnus Lindblom, inköpare på Systembolaget.

– Kunderna efterfrågar fler alkoholfria drycker, och det gör i sin tur att producenterna vill ta fram nya sorter. I år har vi tre sorters alkoholfri julöl och en alkoholfri shandy, som är en blandning av alkoholfri öl och lemonad. Det finns också flera ölsorter i vårt ordinarie alkoholfria sortiment som passar utmärkt till julmaten, säger Magnus Lindblom.

Idag finns ett flertal mindre söta julmuster av olika slag – både fatlagrade varianter och en sort smaksatt med enbär och man lanserar nya alkoholfria glöggsorter hela tiden. Nytt för i år är alkoholfritt mousserande vin med smak av glöggkryddor. Totalt finns nio sorters alkoholfri glögg i sortimentet, varav flera är ekologiska, enligt Magnus Lindblom.

Alkoholfria drycker fortsätter generellt att öka i popularitet. På tio år, mellan 2009 och 2018, har den totala försäljningen av alkoholfritt på Systembolaget fyrdubblats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.