Vinproduktionen sjunker i hela världen

Mängden vin som produceras globalt har minskat med 10% till 263 miljoner hektoliter jämfört med året innan då man producerade 294 miljoner hektoliter.  Det säger OIV, International Organisation of Vine and Wine i sin senaste statistiska undersökning. Minskningen är främst i Europa och i Sydamerika med marginellt i USA. Siffror är baserade på 28 länder, så man har tittat på 85% av världens vinproduktion.

Det är främst stora vinregioner som Frankrike, Italien och Spanien so upplevt en nedgång. Frankrike och Italien med 15% och Spanien minskade med 24%. Argentina har en minskning med 10% och Chile med 7%. Enda ökningen upplevde vinproduktionen i Sydafrika med 3% jämfört med förra året. Men även det var en minimal ökning än normalt på grund av en torka under tre år.

Siffrorna är estimerade och inte slutgiltiga för 2019.

Intresserad av att veta mer? Läs >> här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy