Vingårdar i Sonoma County förstörda av branden

Hem » Nyheter » Vingårdar i Sonoma County förstörda av branden

Den fruktansvärda branden som drabbar Kalifornien fortsatte att härja genom Sonoma County och nästan 6000 fastigheter har hittills förstörts under branden, som spridde sig snabbt på grund av hög vind. I nordöstra delen av Sonoma är det helt brandhärjat och detta händer mitt under vinskörden där man rapporterar att 80% av skörden har plockats.

Bland annat två vinproducenter, ligger i spillror. Hos Soda Rock Winery Healdsburg norr om Santa Rosa vid kusten har fått sin vingårdsbyggnad, två hus och ett vattentorn nerbränt. Field Stone Vineyard, öster ut och som ägs av Jackson Family Wines, att ha förstörts av branden. Hur mycket som är förstört är oklart.

Man hoppas att branden inte kommer att sprida sig till Napa Valley då det blåser kraftigt. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom satte in tusentals brandmän att kämpa med att släcka elden och tusentals invånare har utrymt sina gårdar.

Inga människor har rapporterats skadade än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.