Antik druva väcks till liv igen

Hem » Nyheter » Antik druva väcks till liv igen

En gammal druva från 2:a århundradet f. Kr. som heter Nocera har återigen inneslutits i vinframställning på Sicilien. Det var romarna som först odlade den i vinområdet Marmertinum på Sicilien och druvan tros ha sitt ursprung i regionen Messina på Sicilien.

Man har stora förhoppningar och druvan får officiellt redan användas vinområdena Faro och Mamertino di Milazzo, där även andra lokala druvor om Nerello och Nero d Avola odlas.

Den nya spännande druvan Nocera har en djupt röd färg. Det är en tuff och kraftfull druva som ger viner som är fräscht syrliga och rika på tanniner, viner som säga har en fin struktur, de är fruktiga och kryddiga. Druvan är främst en blanddruva för att kunna användas i klassifikationen Sicilia DOC och den odlas för närvarande endast på ca 30 ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.