Forskare tror att rött vin är bra för tarmen och figuren

Hem » Nyheter » Forskare tror att rött vin är bra för tarmen och figuren

Det kommer säkert som en överraskning för alla när en undersökning vid King’s College i London visar att de som dricker rödvin är mindre överviktiga och heller inte får ett överskott av kolesterol.

Detta för att forskare från King’s College London i sin senaste studie har funnit att vin, och speciellt rött vin, är bra för tarmhälsan och att rött vin ökar antalet goda bakterier i tarmen. Det goda kommer från polyfenoler som sitter i skalet på röda druvor. Då har man jämfört med de som dricker vitt vin, öl eller sprit.

Liksom alla livsstilsstudier kan resultaten ibland vara mer komplicerade och mer forskning måste så klart göras, men ska man nu dricka alls, så gynnar rött vin både tarm och mage, och vi vet också sedan tidigare att det säkert risken för hjärtsjukdomar. Självklart om man dricker med måtta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.