En Music Box kan hjälpa druvor att växa!

Hem » Nyheter » En Music Box kan hjälpa druvor att växa!
Château Palmer

Vinmagasinet Decanter skriver att den berömda och biodynamiska vingården Château Palmer i Bordeaux just nu provar om druvor faktiskt växer bättre om du får lyssna till musik om dagarna när man installerat en music box i vingården. I detta fall är det frågan om druvan Merlot. Det är tänkt att musik ska inspirera vinstockar och druvor under en provperiod på 3 år.

I botten för detta ligger en teori och metod som utformats av fransk fysiker och musiker Joel Sternheimer på 80-talet och som hävdade att olika musikaliska ljudvågor skulle göra susen för växter och kunna påverka proteinsyntesen.

Château Palmer som producerar några av Bordeaux bästa viner skickar nu via musiklåda ut noggrant kalibrerade vibrationsvågor över vingården för att se hur den vegetativa tillväxten påverkas och även tror man att det eventuellt också kan bidra till att bekämpa olika sjukdomar som kan angripa druvor såsom mögelangrepp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.