Spring ”Dramathon” – whiskyns egen maraton

Hem » Nyheter » Spring ”Dramathon” – whiskyns egen maraton

Gillar du whisky och springer du på din fritid? Då kan kanske den årliga Dramathon Marathon Scotland som går längs med Speyside Way i nordöstra Skottlands landsbygd vara något för dig? Längs sträckan passerar hela 84 av världens bästa whisky-destillerier.

Passa på för just nu tar man emot anmälningar till registreringen för Dramathon till sträckorna Full Dram – maraton, Half Dram – halvmararan och 10 km. Den 19 oktober kommer flera Speyside-destillerier att välkomna över tusen löpare till denna skotsk löparmekka och man priserna som man konkurrerar om ä exempelvis medaljer gjorda av whiskyfatstavar. Dessutom får man njuta av single maltprover efter att man kommit i mål.  Förra året deltog 1 500 löpare, varav 20% kom från utlandet, enligt Scottish Running Guide.

Bland destillerierna som sponsrar löpen finns exempelvis Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Craigellachie, Dalmunach, Walkers, The Balvenie, Glenfiddich och Aberlour.

Läs mer spännande om loppet och registrera dig på hemsidan här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.