Jamie Olivers globala restaurangkedja konkursförhandlar

Jamie Oliver lagar mat
foto: jamieoliver.com

Restaurangkedjan Jamie’s Italian som ägs av TV-kocken Jamie Oliver förbereder konkursförhandlingar som drabbar totalt 1300 jobb i olika länder.

Efter ett årtionde med snabb tillväxt minskade antalet restauranger för första gången förra året. Jamie’s Italian finns på ett trettiotal platser världen över och den första restaurangen öppnades i Oxford 2008.

2014 öppnade Nordens första restaurang med typiska enkla och rustika italienska rätter i Stockholm och drivs av Scandic Anglais som franchise för Jamie’s Italian-restauranger i hela Norden. Men dessa restauranger verkar inte drabbas av någon nedläggning då all internationell franchise för Jamie’s Italian inte påverkas av konkursen. Även Jamie Oliver Licensing Limited, kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.