Sydafrika – minsta vinskörden sedan 2005

Stellenboschs vingårdarDen internationella konsultgruppen Vinpro rapporterade nyligen att det heta klimatet med långvarig torka följt av perioder av hagelväder tros ha påverkat Sydafrika vinproducenter med en markant nedgång inför 2019.

Oväder i slutet av februari och början av mars i vissa sydafrikanska regioner hindrade en del  druvsorter från att mogna ordentligt, vilket resulterade i relativt låga sockerhalter. Stockarna avbladades på tok för tidigt och plantorna kunde inte ackumulera de reserver som behövdes för att bära dem genom hela säsongen. Detta påverkar förstås druvorna.

Och trots att det inte ser ut att vara något fel på druvornas kvalitet, så estimerar man att detta ändå kommer att vara den magraste skörden på 14 år med volymer på drygt 1,2 miljoner ton druvor. Jämför man med året innan, 2018, så är det en minskning med 1,4%.

Stellenbosch är bland de regioner som i år har drabbats allra värst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.