Snart Brexit – och lönerna stiger!

Hem » Nyheter » Snart Brexit – och lönerna stiger!

Storbritannien. Nu är arbetsgivarna inom turism, mat- och dryckesbranschen desperata att tillsätta alla lediga platser, då det verkar som om osäkerheten stiger – och tillika lönerna! – när nu Storbritannien snart ska lämna EU.

En rapport som är gjord för restauranger och barer nyligen, visar att genomsnittslöner för anställda i barer och restauranger redan har ökat 10,3 % enbart i år.  Dessutom sysselsätter Storbritanniens barer, restauranger och hotell mellan 25,7% och 38% av EU: s medborgare, enligt undersökningen. Kanske kommer det att vara folk med jobb som lämnar Storbritannien, åker till andra EU- länder eller återvänder hem.

Arbetsgivare har därför blivit smått desperata för att snabbt hitta duktig personal och många företag inom branschen försöker nu locka sig till proffs, fast för en rimlig lönenivå, då man siar att lönerna förmodligen kommer att stiga ännu mer. Självklart tror  man att detta kommer att få betydande konsekvenser för branschen som helhet, i synnerhet nu när Brexit skjutits upp i minst 6 månader till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.