Hundar sniffar upp problem med vinet

chilenaren med 2 labradorer En chilensk man som tillverkar vintunnor tränar ett gäng hundar för att sniffa upp potentiellt skadliga föreningar som kan dyka upp i vin som exempelvis trikloranisol (TCA) och tribromoanisol (TBA) och som kan orsaka orsaka korkförtunning och andra problem som gör vinet odrickbart i längden.

Natinga-projektet, som hundprojektet heter, sysselsätter för närvarande fem Labrador-retrievers – Ambrosia, Odysé, Moro, Mamba och Zamba – som arbetar både på plats i kooperativet men även kan hyras in av vingårdar som står inför problem.

“Vi har fått mycket positiv feedback från kaliforniska vinmakare som gillar att besöka oss på kooperativet i Chile”, säger Guillermo Caldéron som leder projektet. “Jag kan säga för tillfället att vi tränar i en ny generation valpar som kommer att kunna fortsätta med detta initiativ under många år framöver. Kanske i USA?”

Här är en film som visar lite mer hur hundarna jobbar! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy