Heineken öppnar i Mozambique

Hem » Nyheter » Heineken öppnar i Mozambique

I höstas berättade vi om att ölgiganterna flyttar till Afrika, en marknad med en stor tillväxtpotential för öl och förmodligen kommer att bli den snabbast växande marknaden och mer lönsam än andra tillväxtmarknader i Östeuropa och Asien.

Nu satsar Heineken 100 miljoner dollar (85 miljoner euro) genom att öppna sitt första bryggeri i Moçambique i provinsen Maputo, mellan Marracuene och Manhiça-distrikten. Byggeriet kommer att ha en produktionskapacitet på 0,8 miljoner hektoliter.

Heineken flyttade in så smått redan 2016 och har hunnit lansera ett lågprisöl speciellt gjord för konsumenter i Moçambique som är producerat på lokal majs.

En BNP-tillväxt på 3,5% år 2018 anser Heineken ä goda grunder för att utveckla affärsverksamheten i Moçambiques som idag endast har en ölförbrukning på 10,5 liter per capita. Det förväntar man sig kommer att höjas radikalt inom de närmaste åren. Byggeriet har även anställt 200 personer, varav 96% är l0kalbefolkning men utvecklingen av bryggeriet stödjer förstås ytterligare indirekta jobb genom hela värdekedjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.