Vinfamiljer bildar klimatgrupp

Hem » Nyheter » Vinfamiljer bildar klimatgrupp

Det är vingiganterna och familjerna Torres och Jackson Family Wines gått ihop och skapat en arbetsgrupp, International Wineries for Climate Action, för nya och ytterligare insatser för att hjälpa och mildra klimatpåverkan. Båda familjerna har redan sedan tidigare tagit ganska massiva åtgärder för klimatet.

Den nya arbetsgruppen har som syfte att samla de mest miljö-engagerade vingårdarna globaltför att uppnå en 80% minskning av de totala koldioxidutsläppen inom industrin år 2045, som det säger kommer att bidra till att mildra och omvända klimatförändringarnas inverkan.

Miguel A. Torres, president hos Bodegas Torres och fjärde generationens familjemedlem är sedan länge bland de mest aktiva vingårdarna i världen när det gäller att hantera klimatförändringar, och har redan investerat mer än 12 miljoner euro i gröna initiativ sedan 2008.

Läs mer om Miquel Torres och lyssna på vad han själv säger i vår artikel på länken här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.