Titanic-middag med 1907 Heidsieck Champagne

Hem » Nyheter » Titanic-middag med 1907 Heidsieck Champagne

I juli i år erbjuder rese- och eventföretaget Cookson Adventures ett event med tema Titanic. Då kan 9 Titanic-sugna personer få följa med till platsen där Titanic sjönk och få möjlighet att dels vara med om ett bemannat dyk på 3 800 meter under havet ner till Titanic-vraket samt få äta den berömda middagen som serveras i första klass samma kväll som fartyget förliste i en isbergskollision på natten den 14 april 1912 och där 1500 personer, besättning och passagerare omkom.

Dyket kommer att genomföras tillsammans och med översyn av professionella forskare och dykare. Gästerna kommer att få höra om livet ombord och även få en rundtur på skeppet.

Middagen som återskapas intas ovanför havsytan och är en fantastik och lyxig 10-rätters kombinationsmiddag helt i enlighet med den middag som serverades 1:a klass passagerare samma kväll som Titanic sjönk. Arrangören garanterar att mat och vin kommer att vara enligt originalrecept. Till den berömda Champagnen, 1907 Heidsieck Gout Champagne kommer man att servera bland annat ostron, Filet Mignon, Foie Gras, rostad bläckfisk med fler läckerheter.

Dyrt förstås, för redan på den tiden kunde Titanics passagerare förhandsbeställa sin mat innan resan och priserna varierade mellan 10 till 100 tusen, beroende på vilken mat som man beställde och de viner som man valde till och några exempel på viner var ett Madeiravin från 1912, ett Château d’Yquem eller en Château Cheval Blanc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.