2019 vinnare av Gulddraken

Nu är samtliga vinnare i Stockholms mest prestigefyllda krogpris utsedda. Årets gulddrakar delades ut under kvällen vid en gala för Sveriges krogbransch på Café Opera. De fem vinnarna är Oaxen Krog (Krog Lyx), Hantverket (Krog Mellan), The Fishery Brunkebergstorg (Krog Budget), Gast (Kafé), samt Videgård (Bar).

Förutom ovan priser tilldelades två stycken lovande elever vid Sveriges restaurangskolor stipendiet Framtidsdraken. Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus, Restaurang Sensum och Bio/bistro Capitol tilldelades årets hederspriser. 

Här presenterar vi vinnare kategori Bar: Videgård, Humlegårdsgatan 17, Stockholm, www.videgard.se

i baren, en bartender med drink och pris
foto: fotograferna på Dagens Nyheter

Motivering: En gourmetdestination i en undangömdvrå, cocktails – och lika seriöst komponerade mocktails – som utmanar traditioner. Till årets gulddrakebar går vi för att umgås och uppleva den vida världens smaker, snyggt serverade med hantverkskunnande i botten och finess på toppen.

Definition: Stockholm har blivit en lysande barstad, och för att sticka ut krävs mer än gott i glaset. En nominerad bar ska ligga i framkant, utmana sina gäster och samtidigt kunna ge dem exakt det de vill ha. Alla ska känna sig välkomna, oavsett om man vill sippa på en mellanöl hela kvällen eller testa avancerade cocktails.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.