Brexit öppnar för lokalt producerat vin och öl

Hem » Nyheter » Brexit öppnar för lokalt producerat vin och öl

Den brittiska pubgiganten JD Wetherspoon, som äger ca 900 Storbritannien, USA, Australien och Chile, med dessutom hotell och restauranger visar sitt stöd för Brexit.

Det är chefen för Tim Martin som är en stark supporter av Brexit som nu bestämt att man tar bort alla europeiska viner och öler ur sortimentet.

2 glada killar i en pub som dricker öl

Det är alltså en ofantligt massa vin och öl som vi pratar om här. Viner från Frankrike, Italien och Tyskland som har plockats bort och som kommer att ersättas med lokalt producerade viner som dels görs i Storbritannien men även produceras utanför EU. Likaså gäller detta öl från inom Europeiska Unionen, som exempelvis Tyskland och Danmark som kommer att ersättas med lokala hantverksöler och ölsorter.

Redan under förra året tog Wetherspoons bort mousserande viner som Champagne och Prosecco och ersatte dessa med mousserande viner från England och Australien och resten av världen som man nu på ett helt annat sätt kan handla med.

“Det finns fantastiska viner från Australien och hela nya världen, men även lokalt producerade viner”, så det går ingen nöd på oss. Vad man än tycker om Brexit, så är detta en chans att lyfta fram och stödja lokala bryggerier och producenter”, säger Martin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.