Mindfulnes info om ekologiska viner

Hem » Nyheter » Mindfulnes info om ekologiska viner

Dryckesföretaget Bibendum kör en så kallad ”mindfulnes kurs” för folk inom branschen för att lära ut mer information om ekologiska, organiska och biodynamiska viner, något som vinjournalen efterlyste i en artikel för några veckor sedan.

All korrekt information kommer ju i slutändan även konsumenten till godo, för att inte säga att suget hos konsumenterna är gigantiskt för denna ty av information!

Kursen som går av stapeln med början i Storbritannien och heter The Mindful Winemaking Course och den behandlar alla moduler inom en hållbar vinproduktion. Bland annat kommer man att få gå igenom ämnen som organisk, hållbar, biodynamisk och naturlig vinproduktion, så att sommelierer, restaurang- och barägare, importörer och – varför inte alla vinskribenter – kan känna sig hemma med denna typ av viner och om alla märkningar och klassifikationer som dessa innebär.

Vi hoppas självklart att kursen även köra ut på en internationell nivå och att även vi i Sverige kan få ta del av en sådan kurs, den ligger verkligen i tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.