Svensk vinskörd slår rekord i år

Det har varit den varma sommaren som gjort skörden 30–50 procent större än normalt, bedömer föreningen Svenskt Vin och vinodlarna jublar över rekordskörd där man tror att det handlar om 200 ton druvor men även om större arealer.

Vinjournalen skrev också innan sommaren att en majoritet i riksdagens socialutskott sa i maj ja till gårdsförsäljning av alkohol i begränsad omfattning men sedan dess har det heller inte hänt något.

Föreningen Svenskt vin har tillsammans med Lantbrukarnas riksförbund inventerat bland annat ekonomin hos de svenska vinodlarna och det visar sig att tre fjärdedelar regelbundet investerar och finansierar sin verksamhet med egna pengar. Banklån och investeringsstöd utgör bara en mindre del av investeringarna.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy