Kina bygger upp ett nytt Napa Valley – i Kina

Det är den kinesisk-amerikanske affärsmannen och entreprenören Chan Tianqing som nyligen skrev kontrakt på att omvandla den kinesiska Hubei-provinsen till “Kinas Napa Valley”, ett gigantiskt projekt som kommer att kosta ca nästan 80 miljoner US-dollar och där man kommer att hämta in kompetens inom vinodling.

Det nya Napa kommer att ligga i Xishui regionen där 10 vingårdar kommer att anläggas på ca 340 hektar land. I Xishui bor det omkring 1 miljon innevånare och det säga vara bra förutsättningar för infrastruktur och logistik.

Man ser framför sig ett ”Disneyland för vin” och planerar både underhållning och vinodling med vingårdar. Tidsramen är inte klar då detta kommer lägligt och samtidigt som den kinesiska regeringen lagt ytterligare 10% importskatt på amerikanska viner.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy