David Bowie bar invigs i London

Hem » Nyheter » David Bowie bar invigs i London

Har du vägarna förbi det kändistäta och ikoniska hotellet Hotel Café Royal centralt i närheten av Regents Street så missa inte att de lanserar en ny bar dedikerad till David Bowie. På hotellet har artister som bland andra Oscar Wilde, Muhammed Ali, Winston Churchill och Brigitte Bardot övernattat.

David Bowie spelade en väldigt viktig del i Café Royals historia. Det var precis här, 1973, som Bowie tog farväl till sitt alter-ego Ziggy Stardust i en stor fest kallad Den Sista Måltiden som bland annat tidens hetaste rockartister som Mick Jagger, Lou Reed, Paul McCartney fanns på gästlistan.

Inredningen på baren Ziggy’s är stentuff och går självklart helt i Bowie-stil och baren kommer att dekoreras med sällsynta fotografier ur Bowies liv och karriär fotograferade av Mick Rock, som var Bowies officiella fotograf på 70-talet.

Baren kommer också att spegla Bowie med en unik drinklista och drinkar uppkallade efter Bowies hits som The Rise and Fall of Ziggy Stardust, Tigers on Vaseline, The Spiders From Mars med flera. När rummen kostar omkring 4 600 kr per natt så undrar vi vad drinkarna kommer att kosta?

Ziggy’s har premiär den 20 september och baren kommer att vara öppen från måndag – lördag mellan 17:00 – 1:00.

Bowie, som föddes i Brixton, dog av levercancer i januari 2016, 69 år gammal.

Hotel Café Royal, 10 Air St, W1B 4DY, hotelcaferoyal.com​

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.