Så ska man höja Soaves profil

Hem » Nyheter » Så ska man höja Soaves profil

Det vita vinet Soave, från Veneto-regionen i Italien, är idag ursprungsskyddat (SUB) och den styrande organisationen som ansvarar och reglerar Soave representerar 2500 producenter fördelat på 7 000 hektar i norra Italien, som omfattar både Soave DOC och DOCG-beteckningar.

Nu har organisationen valt enolog och producenten för vinföretaget Sandro och Claudio Gini, Sandro Gini som sin nya ordförande och samtidigt valt en ny styrelse, då man gör en stor förändring i sina produktionsregler. Gini kommer tillsammans med styrelsen att genomföra striktare produktionsriktlinjer för att öka medvetenheten för regionens viner.

Ganska likt de striktare reglerna som vi skrev om i förra veckan för den tyska mousserande vinerna, så vill man alltså höja Soaves profil och sprida mer kunskap om Soave, både nationellt och internationellt.

Gini planerar nu att titta igenom hela försörjningskedjan, från vinodlaren till vinmakaren för att se om man på ett konstruktivt sätt kan höja vinets status från druva till flaska. Och Soaveproducenterna tycker om idén. Man tror att man kommer att få ett potentiellt nytt intresse på de stora exportmarknaderna Storbritannien, USA och Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.