Spansk liga med förfalskade viner gripen

Hem » Nyheter » Spansk liga med förfalskade viner gripen

Förfalskat vin har sålts som spanska populära kvalitetsviner, bland annat de exklusiva och populära vinerna Pingus och Vega Sicilia och den spanska polisen har nu gripit ligan på 4 personer som är ansvarig för bedrägerierna i en rad spanska städer som bland annat Madrid och Malaga.

Alla som anhållits har blivit skyldiga och anklagats för brott mot industriell egendom, folkhälsa, bedrägerier och penningtvätt. Ligan har bland annat förfalskat etiketter och tusentals flaskor har som mest sålts för 1 900 euro per flaska. Alla flaskor har sålts till kunder via e-handelsplattformar och genom online-auktioner samt i en restaurang som ägdes av ligan.

Samtidigt med att ligan arresterades fick man också tag i ett lager på över 1 600 flaskor Pingus och 2 000 av Vega Sicilia.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.