Tyskland får ny klassificering för sin Sekt

Det är Verband Deutscher Prädikatsweine (VDP) som representerar Tysklands bästa vinodlingar som nyligen har upprättat en ny klassificering för sin mousserande Sekt. Ungefär 195 vingårdar i Tyskland är anslutna till föreningen och följer den sedan tidigare tyska strikta kvalitetsstandarden som gäller från druva till flaska.

Den nya klassificeringsstandarden för Sekt innefattar bland annat en helt oberoende klassificering i flera  steg för de mousserande vinerna samt en rad kvalitetshöjande regler. Bland annat stipulerar man nya regler kring hur och när man ska plocka druvor samt angående flaskjäsning och tiden för lagring av Sekt.

Med nya kvalitetsregler på plats hoppas den tyska vinindustrin att höja intresset för de tyska mousserande vinerna ytterligare ett snäpp. VDP planerar även en helt ny marknadsstrategi för att höja medvetenheten för det tyska bubblet på hemmamarknaden och internationellt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy