Här är Systemets nya kundservice

Hem » Nyheter » Här är Systemets nya kundservice

Hemleverans

I juni föreslog regeringen i en lagrådsremiss att det pågående försöket med hemleverans ska permanentas och att Systembolaget ska erbjuda hemleverans i hela landet.

Kundmötet online

Sedan juni går det att skanna streckkoder på drycker direkt i appen Systembolaget Sök & Hitta, en funktion som många har efterfrågat. Kunden får då information om smakbeskrivning, innehåll och var drycken finns i butik.

Veganviner sökbara

Ordet ”vegan” är sökbart i sortiment på systembolaget.se. I sökordet “vegan” ingår även drycker som är fria från animaliska produkter som mjölk, laktos, grädde eller klarningsmedel. Det kan exempelvis gälla likörer och öl. Just nu finns det 128 produkter klassade som vegana men det utökas hela tiden.

Olika veganmärkningar

De två vanligaste tredjepartcertifieringarna på våra produkter är:

The Vegan Society (de två första loggorna på bilden)

The European Vegetarian Union – V-label

Veganmärkningen kommer i dagsläget inte att tryckas på hyllkantsetiketterna. I stället hittar man informationen genom att göra en fritextsökning på produkten då producenterna själva bör märka ut sina veganska produkter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.