UEFA häver alkholförbudet på ligamatcherna

Så här i fotbollstider kanske ett glatt besked för många fotbollsfans!

UEFA kommer på alla Champion League och Europa League matcher från och med nästa säsong tillåta alla fans att köpa alkohol på stadiums.

Vid ett möte i verkställande utskottet har nu styrelsen ändrat de tidigare mycket omdiskuterade reglerna där man inte fick köpa alkohol under matcherna. Matcharrangören får bara sälja eller distribuera alkohol inom själva arenaplatsen inom de gränser som tillåts enligt nationell och lokal lagstiftning.

Chefen för Football Supporters Europe (FSE), Ronan Evain, har länge varit emot förbudet och tycker att förändringen verkar vettig och framför allt som han säger ”en rättvis förändring jämfört med andra sporter som inte har några alkoholförbud”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy