Starköl i matbutiken?

Hem » Nyheter » Starköl i matbutiken?

En femtedel av butiksägarna eller 78 procent av handlarna vill kunna sälja vin i sin butik Och 9 av 10 handlare tror att försäljning av öl och vin i butiken efterfrågas av kunderna. Många menar att det handlar om att kunna erbjuda kunden en hel måltid.

Men vi har skrivit i tidigare nyheter om att regelverket kring gårdsförsäljningen nu kommer att luckras upp, så bör ju detta även gälla matbutiker och att de skulle få möjlighet att sälja lokalproducerade drycker såsom vin, öl och cider.

– Om man menar allvar med satsningen på Sverige som det nya Matlandet för att locka hit turister att smaka på våra lokalproducerade specialiteter så bör regeringen ta riksdagens uppmaning på allvar. Öl och vin är en naturlig del av en måltid och att utesluta lokalproducerade drycker är bara konstigt, säger Pär Bygdeson, vd Livsmedelshandlarna.

Han pekar också på att Systembolagets monopol ändå inte fungerar i praktiken på grund av gränshandeln eftersom hälften av all öl som konsumeras i Sverige ändå köps i Tyskland precis som 60% av all sprit som konsumeras.

Spännande följetong fortsätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.