Dömd för sina ’Hitler-viner’

Hem » Nyheter » Dömd för sina ’Hitler-viner’

En 31-årig man i Österrike har fått 6 månaders fängelse då man i Österrike har ett strikt förbud och på intet sätt får skönmåla nazisternas krigsförbrytelser och förneka att förintelsen har existerat.

Enligt The Daily Mail har man hemma hos mannen hittat fyra flaskor vin som alla hade en etikett av Hitler eller nazi-soldater. Man hittade även andra attiraljer som kan förknippas med nazitiden.

Vinflaskorna uppges vara köpta i Italien, eftersom nazistiska symboler är lagliga där. Flaskorna sägs vara gamla och tillhöra en ’historisk serie av viner’ som producerades ca 1995 av en vinproducent i Udine, i regionen Friuli-Venezia Giulia, i norra Italien.

Men ägaren till flaskorna hävdar att detta är en fantastisk unik samling som speglar historiska personer inom en italiensk och en global politisk historia, som bland andra Che Guevara, Winston Churchill, Karl Marx och Napoleon Bonaparte.

Den ursäkten fick vinsamlaren dock inte något gehör för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.