Ytterligare en lista över veganviner

Intresset och efterfrågan för veganviner ökar ständigt, men det gör också utbudet, även om det går i snigelfart. Dessutom kan det vara svårt att hitta rätt – vilket vin är ett veganvin eller inte?

Därför släpper nu Grapevine.se (dryckesimportören Hermansson & Co:s konsumentforum) också en lista över de veganviner som finns i deras sortiment för att underlätta för personer som vill undvika animaliska biprodukter i viner. Idag finns ingen övergripande organisation eller internationell certifiering av veganviner, så produkterna på listan garanterar att vinerna är helt veganvänliga.

Listan över veganviner ska underlätta för personer som vill undvika animaliska biprodukter i viner som animaliska beståndsdelar eller tillsatser, exempelvis äggvita, lysozym (från ägg), mjölkprotein samt gelatin från kött och fiskanvändas som klarningsmedel eller för stabilisering och konservering för att göra vinet fylligare och för att förhindra att vinet blir grumligt.

Veganvänliga viner använder istället mineraler eller plantbaserat protein för att göra vinet klarare och fylligare.

Vill du så kan du hålla dig uppdaterad på grapevine.se via nyhetsbrev, magasin eller på sociala medier. Notera även att Systembolaget numera har en sökkategori som heter ”vegan” som vi skrev om tidigare. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.