En bakfull mus på Spritmuseum

Absolut Cattelan, av Maurizio Cattelan

Lagom till sommaren och turistsäsongen öppnar Spritmuseum sin nya konstutställning Absolut Art Collection – The Wilder Side och en samling djur tar över museet när konstnärer från hela världen har tolkat den ikoniska Absolut-flaskan.

Det är fluffiga hundar, mytologiska vidunder och metamorfoser mellan djur och människa. Krälande, svävande, surrande, spinnande och ylande. Motiven rör sig från polartrakterna till tropikerna, via flyttfåglar och dansande sjöstjärnor. Allt i sällskap med en flaska Absolut Vodka.

Konstnärerna har i stort sätt fått fria tyglar. På bilden syns ett exempel: Maurizio Cattelans bakfulla mus.

Gestaltningen är så långt man kan komma ifrån den vita kuben. Konsten hänger på färgglada väggar och i ett charmigt skogsruckel, omgiven av underliga djurläten som om vi vore djupt inne i Louisianas svampmarker. Christian Sandell från Hangmen Studios har designat och byggt utställningen tillsammans med Mia Sundberg och co-curator Kirsten Hinder från Nordic Stories.

Konstverken i Absolut Art Collection har varit underlag för globala annonser och reklamkampanjer. När svenska staten sålde Vin & Sprit AB, inklusive varumärket Absolut Vodka, till franska koncernen Pernod Ricard slogs det fast att konstsamlingen var av kulturhistoriskt värde för Sverige och inte skulle ingå i köpet. Istället fick den ett nytt hem på Spritmuseum 2008.

Utställningen pågår mellan 21 april till den 9 september 2018.

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna