Macron och hans vin i hetluften – igen!

Hem » Nyheter » Macron och hans vin i hetluften – igen!

Vi skrev nyligen ett nyhetsinlägg om att den franske presidenten Macron vill luckra upp alkholregleringen. Då blev han kritiserad.

Nu har det blivit en ännu större affär och hälsoexperter går till personlig attack.

Makron medger att han dricker ca 14 glas vin på en vecka, oftast till lunch och middag varje da, vilket ligger i linje med genomsnittet i Frankrike. Fransmän dricker cirka 12 liter alkohol per capita per år, vilket gör sin alkoholkonsumtion till en av de högsta i Europa. 60% av detta är vin.

Ohälsosamt, säger en fransk högt uppsatt epidemiolog, Catherine Hill. Hon säger vidare att presidenten är dåligt informerad om hälsoriskerna i samband med att dricka och dricker på tok för mycket. Catherine Hill tyckte att Macron ska hålla sig till 10 glas vin per vecka.

Debatten om presidentens kärlek till vin fortsätter alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.