Ny studie om graviditet och rött vin

American Society for Reproductive Medicine kom nyligen ut med en ny studie som visar ett positivt samband mellan antalet äggstockar hos kvinnor och måttlig rödvinskonsumtion.

Om du dricker med än 5 glas rödvin per månad ökar mängden ägg (kallas för antralfolliklar) i livmodern och för närvarande bedömer man statistiskt fertiliteten efter antal antralfolliklar. I testerna visade det sig att dött vin var mer effektivare än vitt vin eller öl.

Detta vänder upp och ner på allt an tidigare trott. Forskarna blev förvånade när det visade sig att alkohol INTE minskar antalet ägg i äggstockarna. En teori kring detta är att det kan ha att göra med ämnet resveratrol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy