Flaskpost från 1886 har äntligen kommit fram!

Hem » Nyheter » Flaskpost från 1886 har äntligen kommit fram!

En australisk familj har hittat en holländsk ginflaska daterad 12 juni 1886 på en strand i Wedge Island i västra Australien. Upptäckten gjordes i januari i år och när man tittade närmare på flaskan så såg man att det låg ett fuktigt papper, ihopbundet med snöre och som var ungefär 20 x 15 cm stort.

Först trodde man att det var en rullad cigarett, men när man torkade pappret så såg man att det var ett brev från 1886. Familjen tog det till maritima arkeologiska museet för att analysera fyndet, som snart såg att brevet var skrivet på tyska och att flaskan kom från ett fartyg som hette Paula, som också fanns listat i Lloyds register från 1883. Man antar att flaskan slängdes överbord på en resa mellan Wales och Indonesien för att sedan sköljas upp på Australiens kust, där den sedan fick ligga begravd i sanden tills nu.

Det kan vara fråga om den äldsta hittade flaskposten och man har registrerat fyndet i Guinness Rekordbok för att överträffa rekordet av den äldsta flaskposten i boken idag med 23 år.

Här är en liten kort film om fyndet ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.