Globala vinproduktionen lägst på över 50 år

Nya Världens ökade vinproduktion räcker inte till för att kompensera förr effekterna av det usla klimatet och förra årets dåliga vinskörd i bland annat Frankrike, Italien och Spanien.

Rupert Millar, vinredaktör på The Drinks Business, säger att Frankrike står inför sin värsta skörd sedan 1945. Många små producenter har under flera år drabbats av små skördar och ser en dyster framtid som stundar.

Den globala vinproduktionen förväntas falla till en lägsta nivå i år, sämsta utfallet på 50 år, enligt den internationella organisationen OIV (International Organisation of Vine and Wine) som övervakar vinskördar runt om i världen. Man skyller nedgången på de extrema väderförhållandena i tre av världens bästa vinproducerande länder, Frankrike, Italien och Spanien.

Enligt de senaste uppskattningarna väntas vinproduktionen i dessa länder falla enligt

  • Italien med 23%
  • Frankrike med 19%
  • och Spanien med 15%

Att Nya Världens vinodlingsregioner utanför Europa är optimistiska räcker inte för att hindra den globala vinproduktionen att sjunka med 8% jämfört med förra året till cirka 247 miljoner hektoliter, vilket motsvar 1 857 142 flaskor vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy