Dagen då hela Venedig mobiliserades

Det var restaurangen Osteria da Luca nära St. Markusplatsen i Venedig som saltade notan ordentligt. En grupp unga japaner inmundigade tillsammans en tallrik med stekt fisk, fyra biffar, en flaska vin och en flaska mineralvatten. För detta betalade man totalt 1100 euro eller omvandlat till c:a 10 750 kr.

Gruppen hade besökt Venedig under dagen när de fick en astronomisk nota för vad som beskrivits som en enkel måltid. Medan gruppen betalade räkningen ringde de polisen för att rapportera händelsen och då ingen negativ press önskas i Venedig mobiliserades i princip hela staden.

Borgmästaren i Venedig lovade att undersöka saken eftersom man vill få bukt med restaurangerna fantasipriser.

Man tycker totalt att händelsen har skadat Venedigs rykte som turistresmål och hela staden mobiliserades och alla tog parti för japanerna. Även hotellförbundet i Venedig erbjöd gratis vistelse och två nätter i ett lyxhotell som kompensation.

Händelsen slutade med att restaurangen fik saftiga böter på 20 000 euro som motsvarar strax under 200 tusen kronor.

Lacourte Godbillon

Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.

Artikelnummer: 7611

Typ: Champagne, Rosé Vin, Vin

Producent:Lacourte-Godbillon

Land: Champagne, Frankrike (Champagne)

Alkohol:12 %

Pris:275 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna