Guinness lanserar alkoholfritt öl

Hem » Nyheter » Guinness lanserar alkoholfritt öl

Alkoholfritt öl är det senaste som producenten Guinness erbjuder alla pubar för att minska på alkoholkonsumtion. Ölen heter Open Gate Pure Brew.

Det verkar som om företagen och producenter, både inom och utanför branschen, hänga med och arbeta för att förbättra sitt alkoholfria sortiment och även öl med låg alkoholhalt, eftersom våra dryckesvanor förändras.

Intressant i detta sammanhang är att minskningstakten i den globala alkoholkonsumtionen ökar, enligt en rapport från 2017 av undersökningsföretaget IWSR Global och de skriver att den globala marknaden för alkoholhaltiga drycker har krympt med 1,3% under 2016. Detta är mycket om man jämför med i genomsnitt att den avtagit med endast 0,3% under de senaste fem åren.

Företaget Guinness är endast ett av många ölproducerande företag som hänger med på tåget. Det nya alkoholfria Open Gate Pure Brew kommer att vara tillgänglig i 330 ml flaskor med början i januari. Guinness ägs av dryckesjätten Diageo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.