Nyårsskumpan blev inget lyckligt slut

En man i Danmark fördes sent på nyårsafton till Köpenhamns Rigshospital efter att en flaska Champagne exploderat mellan benen på honom när han försökte öppna flaskan och satt ner. Mannen fördes till sjukhuset i koma efter att en stor bit glas med stor kraft skar genom en artär och orsakade en avsevärd blodförlust. Han rapporteras vara i kritiskt tillstånd.

Olyckor som orsakas av Champagne är mycket sällsynta. Mindre vanligt är det att en glasflaska splittras, vilket vanligtvis beror på ett fel på glaset i flaskan. Ni kanske kommer ihåg att man 2015 återkallade en viss Prosecco efter rapporter om att 5 flaskor hade exploderat och splittrats, helt utan anledning. Vid en explosion skadas oftast korken istället för att orsaka någon form av glassplitter, men det kan ju också gå så illa att korken på grund av trycket i flaskan flyger in i ansiktet och kanske i ögonen. Champagneflaskor innehåller ett högt tryck på i genomsnitt ca 6 bar och kan då skjuta ut med upp till 80 km i timmen.

Vi hoppas på att den danska mannen kryar på sig!

 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

District 7 Pinot Noir

En läcker kalifornisk pinot noir from Monterey, USA. Vinet produceras av Scheid Family Wines, en av de mest dynamiska producenterna i området.

Artikelnummer: 6578

Typ: Rött Vin

Producent:Scheid Family Wines

Land: Monterey (Kalifornien)

Alkohol:13,5 % %

Pris:125 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •