Sagan om ringen har fått eget vin

I USA släpps ett begränsat parti av vin som inspirerats av karaktärerna i ”Sagan om Ringen”-böckerna och filmerna.

Det är Warner Bros i Hollywood som tillsammans med  lanserar ”The Lord of the rings wines” en grupp av fyra olika viner på olika druvor som alla har namna efter de olika huvudkaraktärerna Aragorn, Frodo, Galadriel och Gandalf.

Aragorn Appellation Lussac – St. Émilion Contrôlée är producerat av druvorna Cabernet Franc och Merlot. Gandalf Monterey County är gjort på Pinot Noir och Frodo Lodi Old Vine av Zinfandel medan Galadriel Bordeaux Blanc är ett lättare Bordeauxvin.

Om vinerna kommer att lanseras internationellt och även i Sverige vet vi ännu inget om.

 

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •