Studie om vin över tid

Hem » Nyheter » Studie om vin över tid

En undersökning av Cambridge University identifierade en stadig ökning av storleken på våra vinglas sedan 300 år tillbaka och det verkar ha gått extra fort det senaste århundradet.  Det man har funnit gäller förstås inte enbart vinglasen, men vårt vin har också i genomsnitt ökat i styrka. Dagens alkoholkonsumtion ligger också betydligt högre än tidigare.

Man fann till exempel att storleken på vinglas hade ökat från 66 ml på Charles Dickens tid till 417 ml på 2000-talet. Den genomsnittliga storleken på vinglas var 449 ml det senaste året.

Vinförbrukningen ökade nästan fyra gånger mellan 1960 och 1980 och fördubblades nästan igen till på 2000-talet. Utöver detta finns det också bevis som tyder på att storleken på vinglas påverkar konsumtionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.