Kina skålar – sänker importtullar på alkohol

Den kinesiska regeringen har presenterat sina planer om att rejält sänka importtullar på sprit, på vissa spritkategorier exempelvis whisky, brandy och vermouth.

Det är Kinas finansministerium som vill att tullarna på importerade produkter som sprit, kläder och mat ska sjunka från i genomsnitt 17,3% till 7,7% från och med den 1 december. Detta betyder då en prissänkning på exempelvis

 • whisky och konjak från 10% till 5% och
 • vermouth kommer att se en minskning från 65% till 14%

Självklart kommer detta att gynna exporten till Kina för alla internationella producenter och marknaden kommer att öppnas upp, men framför allt kommer detta att förbättra marknadstillträdet för europeiska producenter som i dagsläget endast har c:a 1% av den totala kinesiska marknaden. Men hoppas att denna tullnedsättning kommer att utvidgas till andra spritkategorier.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Domaine des Pasquiers

Land: Frankrike, Provence (Provence)

Alkohol:14 %

Pris:119 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •