Kina skålar – sänker importtullar på alkohol

Den kinesiska regeringen har presenterat sina planer om att rejält sänka importtullar på sprit, på vissa spritkategorier exempelvis whisky, brandy och vermouth.

Det är Kinas finansministerium som vill att tullarna på importerade produkter som sprit, kläder och mat ska sjunka från i genomsnitt 17,3% till 7,7% från och med den 1 december. Detta betyder då en prissänkning på exempelvis

 • whisky och konjak från 10% till 5% och
 • vermouth kommer att se en minskning från 65% till 14%

Självklart kommer detta att gynna exporten till Kina för alla internationella producenter och marknaden kommer att öppnas upp, men framför allt kommer detta att förbättra marknadstillträdet för europeiska producenter som i dagsläget endast har c:a 1% av den totala kinesiska marknaden. Men hoppas att denna tullnedsättning kommer att utvidgas till andra spritkategorier.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •