Världens dyraste Scotch – för dyr för att vara sann?

Nyligen bekräftade ett laboratorietest att en Macallan från 1878 som såldes på det anrika The Waldhaus Hotel Am See i St Moritz i Schweiz för £ 8000 per dram inte var äkta vara.

Det började med en kinesisk kund, Zhang Wei från Peking, journalist och författare, som i somras beställde in och betalade nästan 10 000 schweiziska franc (omräknat 7 700 £ eller 10 050 USD) för ett enda glas av denna mycket sällsynta skotska whiskyn, även kallad världens dyraste Scotch.

När misstankar och diskussioner uppstod i media om whiskyns ålder skickade Rare Whiskey 101, en agent och whiskykonsult whiskyn för analys för hotellets räkning. Man anlitade då laboratorier och experterna vid University of Oxford för att testa innehåll och ålder. Man fann att innehållet i flaskan från 1878-flaskan troligtvis var från mellan 1970 och 1972 och med största sannolikhet bestod av en blandning av 60% malt och 40% korn, alltså, det var ingen malt whisky alls.

Hotellchefen flög därefter till Kina och man har personligen återbetalat summan för whiskyn till sin kinesiske gäst.

David Robertson, grundare av Rare Whiskey 101 tycker att detta är ytterligare ett exempel på att förfalskningar inom dryckesvärlden blir allt mer vanliga, eftersom efterfrågan på rariteter ständigt ökar.

 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Domaine des Pasquiers

Land: Frankrike, Provence (Provence)

Alkohol:14 %

Pris:119 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •