Svenskar lever ohälsosamt på affärsresan

Hem » Nyheter » Svenskar lever ohälsosamt på affärsresan

Att resa i jobbet är en utmaning om man vill leva hälsosamt enligt en ny undersökning som TNS SIFO gjort på uppdrag av Resia Företag.

Det visar sig att det är alltför frestande att äta mer onyttigt och dricka lite mer när man reser. Att vara på affärsresa innebär ofta sociala tillställningar med kunder och kollegor och att ”äta för andras skull” är vanligt. Det kan vara svårt att tacka nej till fika under mötet samt lite extra god mat och dryck på kvällen. Man börjar ofta dagen med en alltför stor, onyttig frukost med sådant som man aldrig skulle äta hemma på morgonen.

Det visar sig att en femtedel av svenska affärsresenärer uppger att de äter mer onyttigt när de reser i jobbet. Många sover också sämre, dricker mer öl och vin på kvällarna samt har ingen tid till träning.

 

Topp 5 svar i undersökningen:

  1. Jag äter mer onyttigt
  2. Jag sover sämre
  3. Jag dricker mer öl och vin på kvällarna
  4. Jag hinner inte träna
  5. Jag kan inte låta bli fika och godsaker på mina möten

Louise Andersson, personlig tränare, forskare och kostrådgivare på Vetenskapshälsan ger sina bästa tips för att hålla dig i form på affärsresan:

  • Planera och prioritera
  • Ät ren mat, frukt och grönt
  • Ta med dig eget mellanmål
  • Ta vara på vardagsmotionen – en snabb promenad före mötet

Undersökningen är genomförd av TNS SIFO. 1 120 personer som reser i tjänsten, kvinnor och män i åldern 18-79 år, intervjuades.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.