Bordeaux laddar för en ny Cru-klassificering

Hem » Nyheter » Bordeaux laddar för en ny Cru-klassificering

Det var fler än 200 av de 300 medlemmarna i Alliance des Crus Bourgeois som i veckan röstade för att återinföra Bordeauxs Cru Bourgeois-klassificering inför år 2020. Detta beror främst på att man vill få klarare klassificeringar där det för närvarande uppstår diskussioner kring hur orättvist det nuvarande systemet är.

Det är Alliansen des Crus Bourgeois du Médoc i Bordeaux som har bekräftat att man inom tre år hoppas kunna återinföra ett klassificeringssystem som kan vara giltigt från och med årets årgång (2017 men inte offentligt förrän 2020) som återfår de tre kvalitetsnivåerna av:

  1. Cru Bourgeois
  2. Cru Bourgeois Supérieur
  3. Cru Bourgeois Exceptionnel

Den hr klassificeringen kommer att ersätta det nuvarande systemet som man haft sedan 2008 och där “Cru Bourgeois” i själva verket är en kvalitetsbeteckning som ges före buteljering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.