Bordeaux laddar för en ny Cru-klassificering

Det var fler än 200 av de 300 medlemmarna i Alliance des Crus Bourgeois som i veckan röstade för att återinföra Bordeauxs Cru Bourgeois-klassificering inför år 2020. Detta beror främst på att man vill få klarare klassificeringar där det för närvarande uppstår diskussioner kring hur orättvist det nuvarande systemet är.

Det är Alliansen des Crus Bourgeois du Médoc i Bordeaux som har bekräftat att man inom tre år hoppas kunna återinföra ett klassificeringssystem som kan vara giltigt från och med årets årgång (2017 men inte offentligt förrän 2020) som återfår de tre kvalitetsnivåerna av:

 1. Cru Bourgeois
 2. Cru Bourgeois Supérieur
 3. Cru Bourgeois Exceptionnel

Den hr klassificeringen kommer att ersätta det nuvarande systemet som man haft sedan 2008 och där ”Cru Bourgeois” i själva verket är en kvalitetsbeteckning som ges före buteljering.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  

La Dame de Malescot

Ett magiskt gott vin av högsta kvalitet! Château Malescot-St-Exupéry är ett 3ème Cru Classé slott i Margaux och är idag ett av de bäst bevarade och kvalitetsdrivna Margaux cru. Vinet La Dame de Malescot är slottets andravin.

Artikelnummer: 5491

Typ: Rött Vin

Producent:Chateau Malescot Saint-Exupery

Land: Margaux (Upptäck blommorna i vin)

Alkohol:13,5 % %

Pris:299 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 • 1
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •