Kineser vill ha naturkork, säger undersökning

Hem » Nyheter » Kineser vill ha naturkork, säger undersökning

Enligt en rapport av DecanterChina.com så har kineserna fortfarande inte helt vant sig vid skruvkapsyl. Men undersökningsföretaget Wine Intelligence tror att den inställningen kan vara på väg att ändras, särskilt som Kina importerar mer och mer vin från länder som exempelvis Australien och Chile och som föredrar skruvkapsyl.

Den eviga diskussionen fortgår alltså, nu även i Kina och kanske även i USA, där man heller inte helt vant sig. Men i Europa tycker exempelvis britterna sedan några år tillbaka att det är lika ok med kork som skruvkork på en vinflaska. Lika många som väljer kork väljer även skruvkapsyl.

Wine Intelligence tog även en titt på vad man globalt anser om syntetisk eller naturlig kork. Här verkar inte diskussionerna bli lika heta och i genomsnitt verkar 60% av vindrickare har en neutral inställning till syntetisk kork.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.